AfterArt

KKV-medlemmar träffades 21 april för ett AfterArt under trevliga former. Vi diskuterade bland annat ett kommande projekt BILD, där medverkande kommer att få delar av ett foto (stadsbild från Nyköping), vilket kommer att delas upp i småbitar för alla att göra sin del av.

Måndagsgruppen 20 mars 2023

Filosofiska samtal om konst med Kenneth Gustavsson.

Under dagen gick vi igenom våra egna konstverk under ledning av Kenneth Gustavsson. Med hjälp av filosofiska begrepp genomfördes undersökande samtal om varje verk. En mycket givande diskussion där många olika intryck och känslor varvades med egna erfarenheter och förståelse för varandras tankar.   

Måndagslitografitryck med Ria Roes

Idag gick Ria Roes igenom hur Litografitryck går till på Vikmanshyttans stentryckeri. Vi fick också se en film med det noggranna arbetet. En uppskattad föreläsning av Ria för Måndagsgruppen i KKV.

Hälsningar Lena

Måndagar i verkstan

Måndagsgruppen består av medlemmar som träffas i lokalen på just måndagar. Den är tänkt som ett sätt att utvecklas och inspireras, av varandra och i vissa fall även av inbjudna konstnärer eller föredragshållare.
Vill man vara med kostar det 100 kr per halvår och då ingår kaffe. Om man arbetar i verkstaden i samband med träffen så betalar var och en sin verkstadsavgift (för närvarande 100 kr/person) för det tillfället. Är man fler än fem så betalar man för en halvdag (500 kr) och dela på den kostnaden. När någon kurs blir aktuell under måndagsgruppens aktiviteter tillkommer även kursavgifter.

Inför 1:a advent

Tiden rusar på, advent står på tur! Då många är upptagna och iväg på höstlovet v. 44 försöker vi få till en träff och planera vårt öppethållande under första adventshelgen redan i nästa veckaonsdag 26 oktober kl 18:00 på Galleri1

Kan man inte närvara men har idéer eller önskemål så maila eller prata med någon som kan framföra under mötet så får vi diskutera vidare i gemensam mailtråd. Om man vid förra mötet aviserat att man ska undersöka något inför 1:a advent är det bra och börja dra i de trådarna nu om man inte redan gjort det.

Vi kombinerar denna kväll med lite AW, medtag önskad mat och dryck, eller så gör de som önskar en gemensam beställning från närmsta pizzeria. 

Mvh
Annica, Calle och Ann

Måndagsgruppen

Workshop med monotypi och en bild från idag när Evelina visade oss linoleumtryck. Om 2 veckor trycker vi linoleum igen för lära mer. (24 oktober?)